Als we een ring komen zoeken in het water krijgen we altijd verbaasde gezichten als we de achterklep van de auto openen, want die ligt meestal tot het dak toe vol met spullen. Hebben we die allemaal nodig? Nee!

Maar we kennen nooit de exacte omstandigheden, dus zijn we overal op voorbereid, trappen, extra touwen, reels, boeien, extra fles lucht, meerdere metaaldetectors, ga zo maar door.

Recovery Divers, een volle auto
Recovery Divers, volle auto, meer regel dan uitzondering

Tijdens het zoeken hebben we een aantal methodes om, op een vaste manier, de bodem af te zoeken in een raster. Zo weten we zeker dat we niets over slaan en jouw verloren object weer terug kunnen vinden.

De zoekpatronen zijn afhankelijk van wat er verloren is, hoe groot het object is, hoe de bodemgesteldheid is, etc.

Vaak maken we gebruik van een u-patroon of een halve cirkel. Maar we hebben niet altijd de mogelijkheid om een haring in de bodem te zetten of ons vast te maken aan een kade. Dit is wel belangrijk want dit is meestal het middelpunt van ons zoekpatroon.

Zo kwamen we op een gegeven moment op het idee om voor metalen wanden een magneet te gebruiken. We belden even wat heen en weer naar Roy van Detectorwereld, want hij is ook eigenaar van Magneetvissen.nl.

Zeker als we een touw willen spannen hebben we 2 magneten nodig, dat wordt weer flink in de buidel tasten… Of niet. Roy draagt Recovery Divers en haar vrijwilligers een warm hart toe en stuurde ons kosteloos 2 magneten op!

Roy, namens het hele team: super bedankt!