We krijgen een telefoontje van Bram. Hij belt met de telefoon van een huisgenoot.

Hij heeft in Groningen, aan de Turfsingel zijn telefoon in het water laten vallen. Alsof dat nog niet erg genoeg is zit zijn ID-kaart ook in het hoesje.

Een nieuwe ID-kaart aanvragen is helaas geen optie. De afgelopen 5 jaar heeft Bram al te vaak een nieuwe ID-kaart aan moeten vragen omdat o.a. zijn portemonnee gerold werd. Als je dit te vaak doet komt er een onderzoek.

De telefoon is dus niet zo heel belangrijk, het gaat Bram vooral om de ID-kaart. We krijgen van Bram een aantal foto’s van de locatie.

Hier bij de steiger moet de telefoon liggen.

Al snel hebben we een afspraak om te gaan duiken in Groningen. Henry, die het dichtst bij woont (nog steeds 175 km) stapt op zondagochtend vroeg in de auto om ook weer op tijd thuis te zijn.

Na een mooie zonnige rit staat hij op tijd op de afgesproken plek, natuurlijk is ook Bram aanwezig om de plek aan te wijzen. Niet veel later ligt Henry in het water. Volgens de kaarten is het ongeveer 2,5 meter diep en dat klopt ook!

Binnen enkele minuten heeft Henry de telefoon met de ID-kaart in zijn handen en voor Bram het weet heeft hij hem al weer terug. Het opbouwen van het setje duurde ook dit keer langer dan het zoeken naar de telefoon.