We komen net het water uit in Rotterdam (dat verhaal lees je hier) als we een mail krijgen van Hans:

“Mijn leesbril is enige dagen geleden in het water gevallen tussen de boot en de steiger op ongeveer 2,5m diepe in Dinteloord. Zou er een mogelijkheid zijn deze terug te vinden? Groet Hans”

We kennen deze locatie want daar komen we vaker. Jachthaven Waterkant is een mooie en rustige haven waar nog wel eens iets in het water valt…

Al snel hebben wij met Hans een afspraak staan. In de ochtend hebben we eerst een recreatieve duik in het Grevelingen en dan rijden we door naar Dinteloord.

Bij aankomst vertelt Hans waar zijn leesbril in het water in gevallen. We kennen de bodem: zacht en ook het zicht: 0 cm.

Al snel staat de duikset klaar en heb ik mijn wetsuit aan. Een lamp heeft geen zin voor het zicht, maar is wel fijn om nog iets te zien als ik iets hoger hang om te kijken wat ik in mijn handen heb.

Met een commando sprong ga ik het water in, ik klik mij vast aan de seinlijn en neem de metaaldetector aan van de kantwacht. Binnen de kortste keren lig ik op de bodem. Ik zoek eerst het meest logische deel af, recht onder de steiger. Maar daar vind ik geen bril, het enige signaal wat ik hier heb is een leeg aluminium blikje.

Ik maak het zoekgebied groter en begin onder de boot, 2 meter van de steiger. Een mooi maar klein signaal: de leesbril van Hans! Ook deze is binnen 5 minuten weer boven water!