Omdat tegenwoordig bijna iedereen wel een telefoon heeft, is de kans groot dat deze ook een keer in het water terecht komt. Nu is het in een klein zwembad met helder water nog wel mogelijk op zicht te gaan zoeken maar wat moet je nou doen als het een vijver, sloot, meer, rivier of open water betreft?
Als de locatie al precies bekend is, kan de stroming dit verstoren, is het zicht soms maar enkele centimeters, kan je zeker niet overal staan en hoe vind je überhaupt iets terug als het al jaren onder de modder ligt?

Hier komt het team van Recovery Divers om de hoek kijken. Deze vrijwilligers staan 24/7 klaar om te duiken in heel Nederland en zijn getraind om te zoeken in slechte omstandigheden(geen zicht) met metaaldetectors of op de tast. Of het nou gaat om een trouwring, autosleutels, drone, fotocamera, USB-stick, smartwatch of telefoon: als het er ligt weten zij het te vinden.

Voorbeelden
In een groot aantal, landelijk bekende zaken heeft Recovery Divers voor nabestaanden dierbare spullen kunnen vinden zoals de telefoon van de vermoorde Esmee (14) in Leiden.

Maar ook een telefoon die al 15 jaar(!) in het water heeft gelegen zoals die van Jaap die bij een fataal scooterongeluk in een sloot terecht was gekomen.

Samenwerking
Ben jij nou op zoek naar een dierbaar, verloren item wat mogelijk al jaren in het water ligt? Betreft het apparatuur die het daarna niet meer doet en wil je toch de inhoud hebben veiliggesteld? Digital Life Legacy en Recovery Divers zijn de samenwerking aangegaan om de wederzijdse dienstverlening onder de aandacht te brengen en daarmee te ondersteunen in het zoeken, vinden én veiligstellen van waardevolle goederen en data.

Recovery divers zijn gecertificeerd, gebrevetteerd en kunnen desgewenst een VOG overleggen. Uiteraard is veiligheid het belangrijkste maar daarnaast veroorzaken zij zo min mogelijk hinder en behouden het respect voor alle flora en fauna en doen er alles aan om de watergangen achter te laten zoals deze waren voordat zij de zoektocht hebben uitgevoerd.