Het team van Recovery Divers bestaat uit allemaal vrijwilligers. Wij zijn duikers en kantwachten. Samen halen wij dierbare emotionele objecten weer naar boven.

Als duikers ervaren wij de magie van de onderwaterwereld en worden we betoverd door haar schoonheid. Elke keer als we duiken worden we deel van een ecosysteem vol leven en wonderen, maar daarnaast is het ook delicaat en kwetsbaar!

Als ambassadeurs van het onderwaterleven dragen we niet alleen de verantwoordelijkheid om het te beschermen, maar ook om onze invloed op het milieu te minimaliseren, zowel boven als onder de golven. Iedere duik van Stichting Recovery Divers is al een stap naar volledige circulariteit, dat lees je hier.
Zo doen we regelmatig mee met clean-up duiken of organiseren wij ze zelf. Zo ruimden wij de Zevenhuizerplas op, zochten we naar tennisballen in Zoetermeer  en helpen we met het schoon maken van havens, zoals in Maasbommel.

We proberen altijd met elkaar mee te rijden, het liefst elektrisch of hybride, niet alleen omdat het gezellig is, maar ook omdat wij zo onze footprint kleiner houden. De beste manier van CO2 reductie is door het te reduceren.

CO2-compensatie is een cruciale stap voor duikers om hun impact op het milieu te verminderen. Hoewel onze passie ons onder water brengt, is het belangrijk te erkennen dat onze activiteiten boven water ook een aanzienlijke ecologische voetafdruk hebben. Het transport naar duiklocaties, de productie van duikuitrustingen en de energie die nodig is voor duikfaciliteiten dragen allemaal bij aan de uitstoot van broeikasgassen.

Daarom hebben wij, Stichting Recovery Divers, besloten om vanaf heden onze CO2 uitstoot in zijn geheel te compenseren. Wij duiken als eerste CO2 neutraal! De CO2 compensatie hebben wij geregeld via Trees for All.

Door CO2-compensatieprogramma’s te omarmen, kunnen duikers hun koolstofuitstoot compenseren door te investeren in projecten die helpen bij het verminderen van broeikasgassen elders. Dit kan variëren van het ondersteunen van herbebossingsinitiatieven tot het financieren van hernieuwbare energieprojecten. Door de CO2 die we genereren te neutraliseren, helpen we de schadelijke effecten van klimaatverandering te verminderen en dragen we bij aan het behoud van de biodiversiteit, zowel op het land als in de zee.

Bovendien is het ondersteunen van CO2-compensatie niet alleen een kwestie van milieubewustzijn, maar ook van eigenbelang voor duikers. Klimaatverandering bedreigt de gezondheid van oceanen door oceaanverzuring, temperatuurstijgingen en verstoringen van ecosystemen. Als duikers zijn we afhankelijk van een gezonde natuur voor onze passie, en het beschermen van deze ecosystemen is essentieel voor ons voortbestaan als duikgemeenschap.

Als ambassadeurs van het onderwaterleven hebben wij de kans om een positieve impact te hebben, niet alleen tijdens onze duiken, maar ook daarbuiten. Door onze CO2-voetafdruk te compenseren, kunnen we een voorbeeld stellen voor anderen in de duikgemeenschap en daarbuiten.

Laten we onze liefde voor de oceanen omzetten in actie en samenwerken om een duurzamere toekomst te creëren voor alle wezens die afhankelijk zijn van de prachtige wereld onder water.

Het liefste zouden wij als Stichting meer compenseren dan dat wij veroorzaken, hier hebben wij helaas als non-profit organisatie niet de financiële middelen voor, wil jij ons ondersteunen? Dat kan, graag zelfs, hier lees je er meer over.