Vrijwilligers gezocht!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om te helpen met het terug halen van dierbare objecten uit het water.

Door steeds meer aanvragen zijn wij op dit moment vooral op zoek naar kantwachten. Hoe ziet een dag als kantwacht eruit:

’s ochtends stap je in de auto bij een duiker, of andersom, onderweg bespreek je het duikplan en drink je bij de Shell een kop koffie / thee met wat lekkers, want dat is inmiddels bij Recovery Divers traditie

Zodra je op de locatie bent bekijk je de (on)mogelijkheden voor een veilige duik, kan de duiker het water in en uit? Eventuele duikplannen worden aangepast en je helpt de duiker met het opbouwen van zijn set, het uitzetten van duikboeien en helpt hem het water in. (

Vanaf dat moment ben je de oren en ogen van de duiker boven water, via de seinlijn heb je direct contact met de duiker en bepaal je waar hij is en waar hij naartoe duikt, ondertussen houd je de scheepvaart in de gaten en inventariseer je andere risico’s.

Na een geslaagde recovery maken we een leuke foto van het object met het team en ruimen we op, we gaan naar de volgende locatie of met een voldaan gevoel naar huis.

Wat mag je van ons verwachten

Heel veel gezelligheid, die velen zullen omschrijven als een dagje uit. Natuurlijk kan je niet zomaar een duiker begeleiden, daar gaan we op oefenen en trainen, het liefst in het zonnetje.

Heel veel voldoening als je een dierbaar object terug kan geven aan de eigenaar.

Wat verwachten wij van onze kantwachten

Een goed humeur en flexibele inzet. Het gebeurt wel eens dat we langer bezig zijn dan gepland. Je dient goed ter been te zijn, soms moeten we een stukje lopen met de duikuitrusting.

Wil je meer informatie of je meteen aanmelden voor een kennismaking? Neem dan even contact op.

Wil je zien wat we doen? Bekijk dan even onze nieuwsberichten.

Team Recovery Divers