Wat wij doen

Wat wij doen

Wat we doen is natuurlijk al te raden: wij zoeken onder water met of zonder metaaldetector, dit is een beetje afhankelijk van het object dat we zoeken, de omstandigheden, grondsoort, etc.

Ben je iets kwijt in het water? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, wij helpen je graag!

Onze vrijwilligers staan 24/7 klaar om te duiken in heel Nederland. Onze duikers zijn speciaal getraind om te zoeken in slechte omstandigheden (geen zicht) met metaaldetectors of op de tast. Of het nu gaat om een trouwring, armband, ketting, drone of buitenboordmotor, onze vrijwilligers duiken het voor je op.

Het begin

Recovery Divers is ontstaan uit 2 duikgroepen.

De groepen kenden elkaar al via metaaldetectie op het land, onafhankelijk van elkaar ontstonden er 2 duikgroepen die steeds vaker met elkaar op pad gingen, soms omdat er meer mensen nodig waren, soms omdat een teamlid niet kon, etc.

Onze netwerken zijn groot, samen nog groter, kennen we meer mensen en kunnen we meer en ook nog eens sneller reageren, want het is en blijft een hobby!

Ontstaan van de hobby

We zoeken allemaal al een geruime tijd op het land (sommige meer dan 20 jaar) en hebben al heel veel mooie vondsten mogen doen.

De afgelopen jaren kregen we regelmatig de vraag: “Ik ben mijn sieraad verloren in het zand, kunnen jullie helpen?”

Natuurlijk kunnen we dat! En dat doen we ook!

Naast onze hobby metaaldetectie duiken we regelmatig. Een aantal jaren geleden kwamen de eerste waterdichte metaaldetectors uit en keken wij elkaar aan: dat zou een mooie combinatie zijn…

Na heel veel proberen en oefenen durven we nu wel te zeggen dat wij de kunst van het zoeken onder water beheersen! Als het er ligt vinden we het!