Een aantal duikers van Recovery Divers was aanwezig bij een clean-up duik bij Carptwenty in Almelo. Wij werden gevraagd om mee te gaan door Lucky Divers uit Rotterdam, een van onze sponsors.

Half 9 verzamelen bij Lucky. Eerst een kop koffie. Pieter-Paul en Dave zijn er ook al. Alle spullen gaan in de bus van Hugo zodat we makkelijker en met meer kunnen car poolen.

Zoals het hoort rijden we om exact 9:00 uur richting Almelo. En zoals altijd stoppen we nu ook halverwege voor koffie met een saucijzenbroodje.

De hele weg hebben we regen, ook niet een klein beetje, maar wat nu valt kan straks niet meer vallen.

Het Carptwenty domein is circa 40 hectare groot, waarvan 28 hectare water. Dat is een flinke plas! Het is daarmee direct het grootste betaalwater van Nederland! Voor een karperavontuur is het niet nodig om ver af te reizen naar het buitenland. Dit kan dus ook in het mooie Twente!
Er zijn slechts tien stekken gemaakt, bestaande uit zeven 2-persoons en drie 1-persoons visstekken. Hierdoor kunnen vissers ongestoord en in alle rust genieten van het vissen op grote karpers. Het bestand van Carptwenty is uniek en prima in orde. Er zwemmen ruim 750 karpers en er worden al regelmatig vissen boven 25 kg gevangen.
Voor ons een unieke mogelijkheid om de duiken tussen deze bizar mooie karpers.
Na een korte briefing bouwen we onze set op en gaan Dave, Pieter-Paul en ik als buddy’s op pad. We worden aan de overkant afgezet met een bootje. We maken een duikplan en dalen af.
Door de vele regenval en harde wind is het zicht slecht, heel slecht. Op sommige plekken is het zicht nul, als we wat dieper gaan is het soms een meter tot anderhalve meter. Gelukkig zijn we allemaal ervaren duikers en krijg je ons niet gek.
We vinden wat vislood, vislijnen, plastic en een dikke lange staalkabel. We geven de boot die vlakbij vaart een teken dat hij even moet komen om de spullen op te halen, zodat wij onze handen weer vrij hebben.
Door het slechte zicht zien we niet heel veel karpers, ik zie er 2, een oranje karper en een “normale”. Pieter-Paul duikt nog even langs een snoek.
Na een uur worden we weer opgepikt door de boot en gaan we richting clubhuis voor een warme kop koffie, krentenwegge en stoere verhalen.
De mannen van Carptwenty en Lucky hebben zelfs de BBQ al aan staan.
Dave heeft zoals gebruikelijk weer een mooi video verslag gemaakt: