Schakel het waterslot in om onbedoeld tikken op het scherm te voorkomen wanneer je jouw Apple Watch in het water draagt. Wanneer je uit het water komt, houdt u de Digital Crown ingedrukt om het water uit de luidspreker van uw Watch te verwijderen. Dit doe je als volgt:

Wanneer het waterslot is ingeschakeld, reageert jouw Apple Watch niet op aanraking van het scherm. Dit voorkomt dat er onbedoeld iets wordt ingevoerd terwijl je in het water bent. Wanneer je het waterslot uitschakelt, verwijdert de Watch al het water dat in de luidspreker is achtergebleven, hoe handig is dat?

Het waterslot inschakelen
  1. Houd jouw vinger op de onderkant van het scherm wanneer de wijzerplaat of een app zichtbaar is. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg vervolgens omhoog. Je kunt het bedieningspaneel openen vanuit elk scherm.
  2. Tik op de knop ‘Waterslot’ . Het symbool ‘Waterslot’  verschijnt bovenaan de wijzerplaat.

Het waterslot wordt ook automatisch ingeschakeld wanneer je aan een work-out op of in het water begint, zoals zwemmen of surfen. Het wordt ook automatisch ingeschakeld wanneer je gaat duiken met uw Apple Watch Ultra.

Het waterslot uitschakelen en water verwijderen

Houd de Digital Crown aan de zijkant van jouw Apple Watch ingedrukt* totdat ‘Ontgrendeld’ op het scherm wordt weergegeven. Er wordt een reeks tonen afgespeeld om het in de luidspreker achtergebleven water te verwijderen. Daarna kun je jouw scherm weer normaal gebruiken.

* Als watchOS 8 of lager is geïnstalleerd op jouw Apple Watch, draai je aan de Digital Crown in plaats van erop te drukken. 

Wit je dat een Apple Watch best een tijd onder water kan liggen zonder schade? Wij vonden er 1 terug na een maand op de bodem te hebben geleden en hij deed het nog, het hele verhaal lees je hier.

Apple Wacht verloren in het water? Neem even contact met ons op, onze vrijwilligers staan voor je klaar om deze op te duiken!