Wij (Imion en Sven) zijn al een tijdje aan het duiken voor Recovery Divers. Zo hadden we deze week een mooie recovery in Utrecht, dat verhaal vind je hier.

Vandaag krijgen we een bericht in de groepsapp; wie er tijd heeft voor een recovery in Arnhem. Sven en ik bellen elkaar en we besluiten deze leuke aanvraag aan te nemen. Onze agenda’s zijn druk maar met wat puzzelen kunnen we voor vanavond afspreken om 21:15 uur.

We zijn mooi op tijd, Rob (die zijn telefoon kwijt is) heeft netjes de locatie aangegeven van het verliezen van zijn telefoon.
Rob heeft vogels staan voeren. Na het voeren stapt hij in zijn auto en is zijn telefoon kwijt. Omdat hij ook een werktelefoon heeft belt hij meteen zijn andere nummer: buiten bereik. Dan is 1 en 1 eigenlijk wel 2, die moet tijdens het voeren in het water zijn gevallen.

Tijdens het voeren heeft hij op een stuk gestaan van circa 6 meter, als we rekening houden met zijn worp komen we op een gebied van zo’n 6 x 3 meter.

De waterkant is drassig, dus we moeten eerst goed kijken hoe we het water in kunnen gaan.

Terwijl Sven zijn pak aan doet bouw ik zijn duikset op. De trap zetten we in het water en Sven staat binnen de kortste keren in het water.

De trap staat niet bij zoek locatie, dus Sven moet eerst nog een paar meter zwemmen. Daarna zakt hij langzaam naar de bodem, het is er 1,5 meter diep.

Eerst vinden we een kinderfiets, deze leggen we aan de waterkant. Daarna een metalen staaf en een paar opgerolde kentekenplaten. En dan wordt het even stil. Even geen signaal.

Een nieuw signaal, helaas een vies blok metaal . Direct weer een signaal, ja hoor daar is hij, de telefoon is gevonden. Rob is blij dat zijn telefoon weer terug is.

Sven kan er weer uit, nat en nog stinkend naar de modder maken we samen een foto.

We hebben vandaag weer iemand erg blij gemaakt en dat in 12 minuten! Wij zijn klaar voor het volgende avontuur.