Zoals veel recovery aanvragen beginnen begon ook deze met een aanvraag via WhatsApp: “Hi Recovery Divers, ik heb jullie hulp nodig: de telefoon van onze timmerman is in de sloot gevallen met al zijn pasjes en duik brevet. Zelf hebben wij ook al gezocht maar natuurlijk niet gevonden.
Ik gun onze lieve Hans ( de timmerman) zijn pasjes. Kun je ons helpen aub. Vr grt Mich”

Daar hebben we meteen een rode vlag: zelf zoeken, meestal wordt de bodem dan verstoord en is het voor ons lastiger.

Het is een mooie zonnige dag, we hebben de tijd, dus we stappen in de auto naar het Noord-Hollandse Bergen om de telefoon te gaan zoeken.

Eenmaal aangekomen staat de koffie al klaar. Het hele verhaal wordt verteld en we maken onze duikuitrusting klaar voor de zoektocht. De kade is net aangelegd en er liggen heel veel stukken draadeind. Iedere “piep” gaat eruit, maar op de aangegeven locatie vinden we geen telefoon.

Omdat we zeker weten dat hij er moet liggen maken we het zoekgebied een stuk groter, als hij er ligt, dan komt hij eruit. Weer een mooi signaal, zeker 3 meter van de aangegeven plek: daar is hij dan toch: de telefoon van Hans de timmerman!

Gelukkig maar, want we beginnen het, ondanks de zon, toch best fris te krijgen in het koude water. We drinken nog een kop koffie, praten nog even na en kunnen alles weer inpakken, op naar de volgende aanvraag!