Jochem is op vakantie voor een paar dagen dus ik neem onder andere de mail over. Op maandag een email van Daniel:“Dear Recovery Divers,
On Saturday evening, April 22, my mobile phone fell out of my pocket into the Spiegelgracht in Amsterdam, next to my boat. I know very accurately where it fell, as my boat has not moved since then. Is this phone something you can attempt to recover?
Sincerely,
Daniel.”

Tijdens het regelen van de kantwacht via de app bel ik Daniel. Daniel had niet verwacht dat we zo snel zouden reageren. Dat is de Rotterdamse mentaliteit van Recovery Divers! Ik (Dave) stel hem nog wat vragen, regel toestemmingen en maak ondertussen met Marja de afspraak om te kantwachten.

Aangekomen in Amsterdam, na wat afgesloten wegen, voetgangers en vele toeristen (mei vakantie) te hebben overleefd komen we aan op locatie. Parkeren in de buurt is een drama, dus laden we de auto op locatie uit. Marja blijft bij de spullen en ik rij de auto een parkeergarage in.

Daniel is mooi op tijd. De ladder staat zo in het water, net als de boeien. Mijn set staat al klaar dus voor ik het weet stap ik via de trap het water in. We haken de seinlijn vast en ik geef het teken “duiker ok”. Ik daal af naar de Amsterdamse bodem.

Zicht is er niet en door de vele rotzooi is een metaaldetector geen optie. We gaan zoeken op de tast: een fietsketting, een schoen, vele bierflesjes, een fiets en een fietsstuur, dat was de eerste 30 seconden.

Een paar seconden daarna heb ik de telefoon in mijn handen. Ik geef Marja een signaal dat ik de telefoon heb, dan kan ze mooi de camera aan zetten voordat ik boven ben. Daniel super blij, wij ook.

Afbouwen, opruimen, auto halen en Amsterdam uit. We zijn Amsterdam nog niet uit of ik krijg al een sms’je van Daniel om nogmaals te bedanken!

Kijk je mee?