We krijgen een telefoontje van Jade, ze belt met de telefoon van haar vader. Ze heeft een paar uur geleden haar telefoon in het water laten vallen in Almere en vraagt ons of wij kunnen helpen.

Natuurlijk, dat willen wij wel. Het is 21:00 als ze belt en binnen 5 minuten is alles geregeld, ze spreken af om 09:30 in Almere, vlakbij basisschool de Archipel. Het is niet de eerste keer dat we in Almere duiken, een van de verhalen lees je hier!

We zijn lekker op tijd vertrokken vanaf Lucky Divers in Rotterdam en zijn dan ook ruimschoots op tijd in Almere. We bekijken de aangegeven brug en hebben het duikplan al snel klaar. Een makkelijke instap! We wachten op Jade en bouwen ondertussen de duikset op onder het toeziend oog van de buitenspelende kinderen die nieuwsgierig staan te kijken.

Niet veel later is Jade er ook. Ze vertelt dat haar Samsung 22 Ultra in een houder op haar stuur zat terwijl ze over de brug fietst. Door een hobbel schiet de telefoon uit de houder, natuurlijk net als je over een brug rijdt…. Zo het water in.

Die moet goed te vinden zijn. Marja stapt aan de linker kant van de brug in het water en zwemt onder de brug naar de andere kant. De seinlijn zit al snel vast en niet veel later loopt haar trimvest al leeg om naar de bodem te zakken. Het eerste signaal: een blikje, het tweede signaal: een blikje, het derde signaal: de telefoon van Jade.

Met een duiktijd van 1,5 minuut heeft Marja ook deze telefoon weer snel boven water. Als ze eenmaal terug is bij de instap kan ze de telefoon aan Jade geven: hij staat nog aan!

Het allerbelangrijkste voor nu is drogen: we geven duidelijke instructies hoe ze moet zorgen dat haar telefoon het blijft doen zonder blijvende schade op te lopen.

De kinderen op het schoolplein hebben 1001 vragen: “Zitten er haaien? Wat doe je als je een haai ziet? Heb je wel eens een krokodil gezien? Hoe kan je ademhalen?” Aak de juffen zijn nieuwsgierig geworden! We komen snel een dagje vertellen in de klas!