Ken je dat verhaal van die Hagenees die in Barendrecht woont en een boot heeft in Lage Zwaluwe? Nee? Die kenden wij ook niet nu wel, komt ie:

We worden gebeld door de goedlachse Wim. Eigenlijk gaan we er meteen vanuit dat hij uit Den Haag komt en dat klopt ook, maar een beetje te horen! Wim is bezig bij zijn boot en hij glijdt uit. Hij kan er nog net voor zorgen dat hij er niet in valt, maar is daarna wel zijn telefoon kwijt!

Al snel heeft hij de contact gegevens van Recovery Divers te pakken en hebben we contact. We spreken af voor vandaag, 09:30 bij Jachthaven Crezée in Lage Zwaluwe. Van Rotterdam naar Lage Zwaluwe is file gevoelig dus we vertrekken op tijd, om 08:00 vanuit Rotterdam.

Eenmaal op de A16 kijken we elkaar vragend aan: “Waar zijn de files?”

Het is zo rustig dat we besluiten om maar een kop koffie te halen bij de Shell. We komen alsnog te vroeg aan en krijgen een belletje van Wim, we hebben met zijn drieën al lol in de auto, dit wordt een leuke duik.

Als Wim er is staan we al snel op de steiger bij zijn boot. Wim wijst aan waar de telefoon ongeveer moet liggen en wij halen daarna de juiste spullen uit de auto. Niet veel later sta ik mij op de steiger om te kleden en bouwt Marja mijn duikset op.

Zoals zo vaak ga ik ook nu met een commando sprong het water in. Ik haak de seinlijn vast en stel daarna de metaaldetector af. Dan is het tijd om af te dalen, de eerste meter is er nog zicht, maar eenmaal op de bodem is het zicht weg.

Ik begin mijn zoektocht en heb al snel een signaal, ik hoor aan het signaal dat het niet een telefoon is maar ik ben wel nieuwsgierig: een hamer. Ik besluit de hamer mee te nemen in mijn linker hand. Niet veel later heb ik een nieuw signaal, mooi strak, dat moet een telefoon zijn! Klopt! Ik geef Marja een seintje dat ik de telefoon heb gevonden en niet veel later ben ik boven.

Wim is blij dat hij zijn telefoon weer heeft. Natuurlijk geven wij hem duidelijke instructies voor het drogen en maken we nog een foto.

Eenmaal thuis gekomen bekijken we het filmpje, pas dan horen we dat Wim tegen zijn telefoon praat….