Ook dit avontuur begint met een WhatsApp bericht:
“Hi Recovery Divers, ik heb jullie hulp nodig: Mijn telefoon is in het water gevallen.. In een haven aan de Loosdrechtse plassen! Zelf al met wetsuit voorzichtig geprobeerd maar helaas geen resultaat. Qua 1-1,5 meter diepte. Kunnen jullie mij helpen?
Met vriendelijke groet, Menno”

We appen wat heen en weer over de omstandigheden en over het type telefoon; een iPhone 13 Pro.

Duiken in Loosdrecht is voor ons niet onbekend. Zo lees je op onze website onder andere dit verhaal! (aanrader 😉)

Vandaag, woensdag, staan we om 9:00 uur al in Loosdrecht, geen file dus een half uur te vroeg! Menno is ook lekker op tijd en we lopen na een korte kennismaking naar de locatie waar de telefoon in het water is gevallen en waar Menno ook al zelf heeft gezocht.

Marja heeft mazzel vandaag, ze is geen grote fan van lange stukken over steigers lopen en deze telefoon is aan het begin van de steiger het water in gegaan!

Binnen de kortste keren heeft Marja haar droogpak aan en staat haar duikset klaar. Met een grote plons ligt ze een paar minuten later in het water. Via een vast zoekpatroon wordt de bodem afgezocht, maar zonder resultaat. De telefoon is in het water gevallen aan de werksteiger met heel veel kleine stukjes ijzer tot gevolg.

Leuk he, Marja, een telefoon dichtbij…. Maar we geven de moed niet op, we besluiten om een andere metaaldetector in te zetten. We zetten deze op stand: iPhone 13 en zetten de gevoeligheid een stuk lager zodat we de kleine stukjes metalen niet meer horen. Eenmaal afgesteld gaat Marja met frisse zin weer naar beneden.

Ze is nog maar net beneden als ik 2 tikken op de seinlijn krijg: gevonden!

De telefoon staat, zelfs na 3 dagen, nog aan, de batterij is wel bijna leeg!

Natuurlijk geven we zoals altijd instructies om de telefoon te drogen en maken we nog een foto voor het archief! En morgen,….morgen hebben we ook een duik, dus spullen inpakken en naar Lucky Divers in Rotterdam, flessen vullen!