We zijn deze ochtend nog aan het bijkomen van de heftige recovery van gisteren. Dat verhaal lees je hier.

De hele ochtend staat de telefoon roodgloeiend van media die ons verhaal willen horen en daar gaat de telefoon weer: Sjors, staande op de hoek van de Keizersgracht en de Leidsegracht. Hij haalde zijn sleutelbos uit zijn broekzak en daar ging zijn telefoon mee, een dure Samsung.

Na een rondje bellen kwam hij bij ons terecht. Wij staan altijd klaar, dus nu ook. Het is 12:00, dus snel een vergunning regelen bij de gemeente. Het is precies op de hoek van een plek waar rondvaartboten draaien. Kantwacht mee en gaan. Precies 2 uur later staan we in Amsterdam met vergunning en goede moed.

Die zakt ons even in de schoenen als we de lokatie goed bekijken, geen trappen en de kades zijn te hoog om onze eigen ladder tegenaan te zetten, dat wordt dus de volgende investering!

De kantwacht merkt al snel op dat er een boot ligt met een trap, yesss, die kunnen en mogen we gebruiken. Boei erin, duiker erin, kort verhaal: binnen 2 minuten en 2 uur na het bellen is de telefoon letterlijk en figuurlijk weer boven water.

Op naar de volgende aanvraag.