Soms zit het tegen

Ofwel, meestal gaat het goed. Wij vinden 98% van de verloren objecten terug, dat is een percentage om trots op te zijn en je zou er bijna arrogant van worden.

Wij zijn ons er van bewust dat het ook best een risico is om dit percentage te noemen, want je gaat toch verwachtingen scheppen…

En hoe zit het dan met die 2%? Wij roepen altijd: als het er ligt, dan vinden we het. Toch kunnen we het niet altijd meteen vinden, bijvoorbeeld de Pandora armband van Beau, hier hadden we toch wel wat duik uren voor nodig, maar de doorzetter wint…. Meestal.

Soms kan de locatie niet goed aangegeven worden, dan is het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Vandaag hadden we weer goede zin: een aanvraag voor een telefoon op de Keizersgracht, locatie bekend, eitje, dachten we…

De kiezersgracht kennen we inmiddels van binnen en van buiten, daar duiken we regelmatig. Omstandigheden bekend, locatie bekend, kom maar op. Klokslag 2 uur stonden we in Amsterdam. Marvin, de eigenaar van de telefoon, stond ons al op te wachten.

Uitladen, duikset opbouwen, boeien in het water, het vaste ritueel. Vandaag gaat Dave het water in, een zonnetje, eigenlijk ideale omstandigheden, maar op de aangewezen plek geen telefoon, we breiden het zoekgebied verder uit, geen telefoon.

Ondanks het redelijk goede zicht is er op geen enkele manier een telefoon te vinden. Hij ligt er pas 2 dagen in. Het goede zicht doet mijn wenkbrauwen als kantwacht fronsen. Keizersgracht en goed zicht is een uitzondering.

We horen van Marvin dat er hier ook boten draaien, we worden al wat minder van onze zaak, door het draaien in combinatie met ondiep water, wordt alles onder water verstoord. Maar we gaan door, halve cirkels, U patronen, we doen alle zoekslagen, maar geen telefoon!

Na een uur in water van 5 graden moeten we deze zoekactie staken, beide chagrijnig ruimen we onze duikspullen op. Bij een bak koffie (dankjewel Marvin) horen we van een lokale schipper van een rondvaartboot dat er gisteren een heftige stroming stond door het spuien om de grachten ijsvrij te houden….

Ja, dan is een duik naar een telefoon ineens niet meer een appeltje-eitje, want de telefoon is met 100% zekerheid door de stroming of het draaien van de schepen verplaatst. Hoe we aan die 2% komen? Onder andere zo dus!

Gelukkig hebben we er wel toffe beelden aan over gehouden, kijk je mee onder water in de Amsterdamse grachten?

Iets kwijt in het water? We helpen je graag en gaan voor die 98%, maar weet dat er ook een kans is van 2%! Die horen er helaas ook bij…