We worden op donderdag gebeld door Ivonne. Ze woont samen met haar man in Eindhoven en was vorig weekend in de haven van Blokzijl. Haar man liet per ongeluk zijn net nieuwe zonnebril op sterkte in het water vallen.

Natuurlijk gaan we helpen. Vandaag stapten Henry en Imion in de auto en reden beide naar Blokzijl. Om 11 uur staan ze in een nat en in verhouding koud Blokzijl. In de haven. Ivonne en haar man zijn uit Eindhoven komen rijden en hebben een nog langere rit erop zitten.

Na een wedstrijdje papier – steen – schaar is er besloten dat Henry vandaag gaat duiken. Imion is kantwacht en zal waken over de veiligheid van Henry. De locatie van de bril wordt aangewezen en binnen de kortste keer ligt Henry, aan de seinlijn in het water. Mede dankzij de behulpzame havenmeester.

Er wordt eerst een “test” rondje gemaakt. Is er zicht? Dat antwoord is al snel duidelijk: nee!

Er wordt, om Henry enige leidraad te geven een stok in het water gestoken waar de bril ongeveer is gevallen. Henry daalt weer af en gaat een rondje zwemmen om de stok, na nog geen 5 minuten heeft hij de dure bril in zijn handen!

Met 2 korte rukjes geeft hij aan de kantwacht aan dat hij hem gevonden heeft en komt hij boven. Inmiddels zijn er al aardig wat toeschouwers en krijgen onze vrijwilligers (terecht) een applaus!