Net als ik uit het water stap worden we gebeld door Peter. Peter is zijn bril verloren in een haven, in Leiden. Ja, die haven kennen we wel, daar haalden we laatst nog een iPhone uit het water… Dus een adres doorgeven is niet nodig.

We hebben de hele dag al duiken staan, dus we spreken af om 09:00 in Leiden op de parkeerplaats. Ik rij met Marja, die vandaag kantwacht, naar Leiden. Er is weinig verkeer dus we zijn ruim op tijd. Peter komt op zijn fiets, maar heeft ook weinig verkeer, want ook hij is te vroeg.

Al snel staan we bij de steiger met onze spullen. Peter vertelt dat hij iets wilde aanpakken bij de boot en dat zijn bril in het water viel. Hij kan de exacte locatie aanwijzen. Ze zijn er wel zelf in gegaan om te zoeken maar het is er best diep….

Marja bouwt mijn set op en ik trek ondertussen mijn duikpak aan. Alsof we het afgesproken hebben zijn we tegelijk klaar! Iets verderop spring ik in het water en al snel hang ik boven de bodem van de haven. Er is iets zicht, maar het is heel stoffig. Op de plek waar de bril zou moeten liggen, ligt hij niet!

Ik maak mijn zoekgebied wat groter, maar geen bril. Ik besluit verder langs de kade van de steiger te zoeken want dat is de richting van de stroming. Al snel heb ik de bril van Peter in mijn handen.

Peter wordt blij, want het is een hele dure bril met speciaal geslepen glazen. Ik geef snel 2 rukjes aan het touw zodat Marja weet dat ik de bril heb.

Voor ik het weet ben ik weer boven water en kan ik de bril overhandigen aan Peter. En ja, die is inderdaad blij! 100 punten!