Marja wordt gebeld door Pieter, een neef. Hij weet wat Marja doet en wat we kunnen. Een goede vriend van Pieter, Douwe heeft onze hulp nodig.

Douwe valt van zijn boot in het centrum van Monnickendam, tussen wal en schip. Een goede vriend schiet meteen te hulp. Beide verliezen hun dure bril!

Na de schrik komen ze in actie en via Marja bellen ze Recovery Divers. Marja en ik spreken af om 16:00 bij Lucky Divers. We hebben vandaag meerdere duiken maar we beginnen in Monnickendam.

Na anderhalf uur rijden zijn we in het centrum. Douwe staat ons, bij zijn boot, al op te wachten. Hij kan aanwijzen waar hij erin gevallen is maar weer niet waar hij zijn bril is verloren, hij heeft ook even onder de boot gelegen.

Terwijl Marja mijn vest aan mijn fles vast maakt trek ik mijn wetsuit aan. Het is heerlijk weer en de terrassen aan de overkant zitten al aardig vol. Binnen enkele minuten sta ik met mijn set op mijn rug langs de kade. Marja controleert nog een keer mijn uitrusting en daarna spring ik in het water. De seinlijn gaat vast en de lampen gaan aan.

De lampen kan ik eigenlijk uit doen, want er is geen zicht. Ik ga op zoek naar 2 brillen, ik heb al vrij snel de eerste bril te pakken. Dit moet de bril van Douwe zijn, donker montuur. Ik geef Marja een seintje dat ik de eerste bril heb en ik kom boven. “Dat is de verkeerde” hoor ik. Ja, de bril van de helpende vriend, of….. Ik ben ondertussen alweer onder, de mannen hebben besloten dat dit toch te bril van Douwe is.

Het is iedere week markt en dan voel ik. Marktklemmen, plastic zakjes, snelbinders, ik kom vanalles tegen. Een paar meter verderop heb ik weer een bril in mijn handen, dat moet dan de bril van Douwe zijn denk ik…. Maar die had ik stiekem al gevonden!

Ik geef Marja weer een seintje en niet veel later ben ik boven, 2 blije mannen, hun bril weer terug! Daar doen we het voor.

Even later ligt alles weer in de auto, we hebben nog een paar aanvragen die we vanavond gaan helpen!