Zondagavond, een telefoontje van Khyber, hij is doorgestuurd door DetectorWereld.

Dus een appje in de vrijwilligersgroep van Recovery Divers: “Khyber is zijn telefoon in het water verloren en wil deze graag terug, wie wil morgenochtend in Amsterdam (waar anders…..) duiken?

Marja is er als de kippen bij en steekt haar digitale vinger op! Een kwartiertje later komt Dave met een bevrijdend antwoord dat hij ook wel kan. Zo dat is geregeld, hier Dave: heb je de locatie en zijn contact gegevens. Succes en veel plezier.

Via Google maps wordt de locatie bekeken en risico’s geïnventariseerd. Een vergunning is dit keer niet nodig, dat maakt het makkelijker.
Vandaag dus een keer niet “Knabbel & Babbel” op pad, maar Dave en Marja. Marja als kantwacht en Dave gaat duiken.

Een ritje dat normaal 45 minuten duurt had vandaag door alle files wat meer tijd nodig, ze reden van file naar file en hadden in de anderhalve uur in ieder geval genoeg tijd om het duikplan te bespreken.
Aangekomen op locatie liepen Dave en Marja even rond, ondanks alle files toch nog te vroeg: “Zou het de sloot zijn of toch bij de brug?” Gelukkig kwam de aanvrager er snel aan en kon hij de juiste plek aanwijzen.

Khyber, de aanvrager, had eerst bedacht dat hij zelf het water in wilde, maar was achteraf blij dat ie dit niet gedaan had.

Dave had bedacht dat hij ook wel zonder duikset het water in kon. Leuk geprobeerd Dave; door zijn net iet wat te korte armpjes kon hij niet bij de bodem komen.
Ja, want met een droogpak en zonder lood wordt het toch moeilijk en blijf je drijven en geeft dit teveel weerstand om op de bodem te zoeken. De diepte was maximaal 1,5 meter.

Verhaal gaat verder onder de foto

Koek en koffie na de duik!

Er kwam een hoop rotzooi boven drijven; boomstammen, takken, fietsbellen en blikjes. Van spaak naar lager en van trapper tot ketting. En ja hoor na het zoveelste piepje kwam daar de telefoon van Khyber naar boven; de vermiste de iPhone 11 pro max. Totale zoekduur: 15 minuten.

Telefoon overdragen, afspoelen met Dettol en dan een heerlijke bak koffie (Marja zou Marja niet zijn zonder een kannetje koffie en een gevulde koek) en op naar huis.

Het was een natte, vieze, maar enorm leuke ochtend waarbij we weer iemand zeer blij hebben kunnen maken.

Dank voor het vertrouwen, op naar de volgende…… Gelukkig hebben we de beelden nog voor je!