We zijn net droog achter de oren van de avonturen in Reeuwijk als we gebeld worden door Josee.

Josee komt in Amsterdam Natalia tegen, helemaal over haar toeren. Net in Nederland vanuit Colombia en ze laat haar telefoon in de Bilderdijkgracht vallen in Amsterdam.

Josee bedenkt zich geen moment en onderneemt actie. Ze belt met Roy van Magneetvissen.nl en hij adviseert haar (heel verstandig) om niet zelf te zoeken maar ons te laten duiken.

Niet veel later hebben wij Josee aan de telefoon. We vertellen wat we doen en hoe we het doen. Ondertussen vragen wij toestemmingen aan en plannen de duik voor 22:30. Eerder kunnen we niet, want we zitten vol.

Jasper is met een team onderweg en Marja en ik gaan deze telefoon “even” opduiken.

Het is warm, helemaal in Amsterdam, zelfs om 22:00 uur als we aankomen. Natalia zit ons al op te wachten en heeft een praatje gemaakt met een voorbijganger, uit nieuwsgierigheid blijft zij bij Natalia om te kijken.

De plek is duidelijk en samen met Marja maak ik een duikplan. We halen de spullen die we nodig hebben uit de auto. We zijn, door de vele duiken samen, lekker op elkaar ingespeeld en voor ik het weet heeft Marja al de boei in het water liggen en mijn setje opgebouwd, ik krijg nog even een ongeduldige blik want ik moet mijn droogpak nog aantrekken, door de warmte ben ik wat minder snel, het wordt tijd dat ik het water in ga.

Een paar minuten later doet Marja een buddy-check en krijg ik en akkoord om het water in te gaan via de kadetrap. Ik doe mijn lampen aan en klik de seinlijn vast.

Langzaam daal ik af, het zicht is 10 centimeter, dat wordt zoeken met de metaaldetector denk ik nog. Ik raak de bodem met mijn hand en voel de telefoon al. Ik geef 2 rukjes aan de seinlijn zodat Marja weet dat de telefoon is gevonden. Ook deze doet het nog!

Natalia is intens blij, we zien zelfs een traan. Dit is waar we het voor doen! Eenmaal op de kade krijgen we een dikke knuffel van Natalia, praten we tijdens het afbreken en omkleden nog even na en gaan naar huis. We zijn rond 12 uur thuis en moeten morgen er weer om 6 uur, we hebben 6 recovery duiken op de planning staan!