Het lijkt wel de week van de zonnebrillen. We hebben er deze week al meerdere weer terug kunnen geven aan de eigenaren.

Vandaag belde Rachel, ze viel van haar boot en verloor haar zonnebril. Om 13:00 contact en om 14:00 stonden we al in de haven van Weesp. Haar stem kwam ons al bekend voor…. Rachel is de vrouw van Arthur die we vorige week hielpen met het opduiken van zijn iPhone 14. Natuurlijk zijn we nu in dezelfde haven.

Zelfs de havenmeester herkent ons: “Ik ga tol heffen bij jullie” grapt hij nog even. Rachel is net droog als ze ons de plek aanwijst waar ze in het water is gevallen.

Dus set opbouwen en wetsuit aan. Ondertussen hebben we ook een daallijn gemaakt. Ik spring aan de andere kant van de steiger het water in, zodat ik zo min mogelijk stof maak. Bij de daallijn zak ik naar de bodem. Geen zonnebril. Ik weet dat de daallijn ongeveer een meter van de plek is waar Rachel in het water is gevallen. Langzaam ga ik naar voren en zet ik mijn lamp nog wat feller. En daar ligt de zonnebril, rechts van mij.

Natuurlijk gaat ook deze op voordat ik boven kom, het blijft leuk!