Het is 14:00 als we gebeld worden door Marcel. Marcel ligt met zijn boot in Amsterdam, in de Entrepothaven. Tijdens het klussen is hij in het water gevallen en zijn dure zonnebril op sterkte verloren. Die wil hij natuurlijk graag terug.

Nu is Amanda al onderweg naar mij en zij heeft wel zin om te kantwachten. We regelen snel wat toestemmingen en vergunningen.

Om 16:30 staan we in de haven bij Marcel. Hij kan de locatie exact aanwijzen. Toch verwachten we de bril niet meteen te vinden. De haven heeft donker water, weinig zicht en het is een plastic donker montuur. Zoeken met een metaaldetector heeft geen zin.

We maken, gezien de diepte, een afdaal lijn en terwijl ik mijn wetsuit aantrek bouwt Amanda mijn duikset op. Binnen de kortste keren zijn we er klaar voor. De lamp gaat aan, de seinlijn gaat vast, ik kan naar beneden.

Net voor ik bij de bodem ben blijf ik hangen en schijn ik met mijn lamp. Ongeveer 30 centimeter voor mij zie ik wat glinsteren: de zonnebril op sterkte van Marcel!

Terwijl ik een seintje geef aan de kantwacht dat ik de bril gevonden heb zegt Marcel: “ik ga wat anders doen, dat kan wel even duren”, Amanda zegt nog: “blijf er maar even bij, want zij weet dat ik zo boven kom met de bril”.

Ik kan het niet laten om tijdens mijn opstijging de bril op te zetten, dat geeft altijd een extra verrassingseffect!

Het resultaat zie je in het filmpje: