Twee weken geleden was de eerste editie van Rotterdam Fashion Week (RFW). Je kon dagen lang genieten van modeshows, kunst, muziek en meer op verschillende locaties in de stad. Van 8 tot en met 18 juni wandelden de modellen door Rotterdam tijdens verschillende shows van twintig internationale designers. Met als hoogtepunt een catwalk op het water bij de Admiraliteitskade.

Modeshows in de jachthaven

Is het Saint-Tropez? Nee, Jachthaven de Rotterdamse Admiraliteit. Tijdens RFW paradeerden de modellen in deze haven over de steiger en de boten. Het publiek stond of zat aan de kade, bijvoorbeeld aan een van de luxe VIP-tafels met een speciaal menu van restaurant Yolo.

Tijdens deze modeshow valt er een dure Chanel zonnebril in het water. Wij worden gebeld door Rick of wij die zonnebril weer kunnen opduiken, het is bijna 2 weken later, maar we gaan ons best doen! We regelen toestemmingen en vergunningen en staan ‘s avonds om 21:00 bij de Admiraliteitskade in Rotterdam.

Rick kan de plek aanwijzen waar de zonnebril het water in is gegaan. Tijdens het opbouwen van mijn duikset hoor ik achter mij ineens: “He Jochem.” Tim, die wij eerder hielpen in Amsterdam, ligt nu hier met zijn boot. Dat verhaal lees je hier.

We maken tijdens het opbouwen even een praatje en spreken af om straks even koffie te gaan drinken op zijn boot. Maar eerst gaat de zonnebril van de bodem af! We maken een afdaal lijn in verband met de diepte en maken deze vast. Niet veel later ben ik er klaar voor en spring ik in het water. Mijn hoofdlamp gaat aan en ik klik mij vast aan de seinlijn.

Zodra ik afzak zie ik al dat ik niets ga hebben aan mijn hoofdlamp, er is geen zicht! De bril is van plastic, dus een metaaldetector heeft geen zin! Dat wordt ouderwets voelen, zoeken op de tast. Ik blijf 20-30 cm boven de bodem hangen op ca 4 meter diepte en begin te voelen. Takjes, schelpen, bierblikjes, er ligt vanalles. Steeds wat verder weg van het middelpunt.

Na 7 minuten voelen heb ik iets in mijn handen dat voelt als een zonnebril. Als ik deze heel dicht bij mijn duikbril houdt zie ik dat het ook een zonnebril is. Ik geef Jerry, mijn kantwacht het seintje dat ik deze heb gevonden en stijg langzaam op. Eigenlijk wil ik, zoals ik al eerder heb gedaan de zonnebril onder water al opzetten, maar het is al laat, donker en ik heb geen zicht, ik houd ‘m lekker vast, veiligheid voorop!

Jerry is ondertussen al aan het filmen, de reactie van de eigenaar zie je hieronder, schijnbaar is er een weddenschap gestart over het wel of niet vinden van de zonnebil en moet ze trakteren op Mc Donald’s!

We gaan het water uit en praten nog een beetje na, en daarna? Lekker koffie gedronken bij Tim.

 

@recoverydivers Chanel zonnebril opduiken in de haven van Rotterdam. Iets kwijt? Wij helpen je graag! #recovery #recoverydivers #duiken #metaaldetector #metaaldetectie #verloren #gevonden #kantwacht #rotterdam #haven #chanel #zonnebril #sunglasses ♬ origineel geluid Recoverydivers