We zijn net terug uit Weesp en staan bij Lucky Divers onze flessen te vullen als de telefoon gaat.

De zoon van Willemijn heeft langs de rand van de Jacob van Lennepkade in Amsterdam zijn Apple iWatch in het water laten vallen. De vraag: “kunnen jullie deze terug vinden, hij is nog maar een week oud?”

Ja dat kunnen we wel, we hebben ze al eerder gevonden.

Een half uur later heb ik een kantwacht geregeld, een toestemming om te duiken en zitten we weer in de auto naar Amsterdam. We krijgen ondertussen nog wat foto’s van Willemijn van de situatie. Ze zijn zelf aan het zoeken met een schepnet. Daarmee kunnen ze de bodem verstoren, dus verzoeken we ze vriendelijk daar mee te stoppen.

Om half 9 staan we dan op Jacob van Lennepkade. Tommy, de kantwacht, zorgt dat alles voor hem klaar ligt, de seinlijn wordt uitgerold, de duikboei gaat het water in en de lampen liggen ook al snel klaar. Ondertussen bouw ik mijn duikset op en trek ik mijn droogpak aan.

We besluiten om eerst een rondje te maken zonder metaaldetector, misschien is er wel een beetje zicht. En dat was er ook, een centimeter of 20. Maar na 5 minuten geef ik dat op, de iWatch is niet zichtbaar. Dus de metaaldetector gaat mee onder water. Natuurlijk is het eerste signaal een bierblikje!

Het 2de signaal komt een beetje rommelig binnen, het ligt, te horen aan het geluid, in ieder geval bovenop. Ik strek mijn arm uit en heb het Apple horloge in mijn hand!

Als ik boven kom is de hele straat inmiddels uitgelopen, dat hoor ik aan het applaus. Super leuk. Als herinnering hebben we nog wat mooie beelden en gaan we natuurlijk even op de foto met de pechvogel!