We zijn net alles aan het inpakken na het vinden van een gouden ring in Velsen als we worden geappt door Jeroen:

“Goedemorgen,
Jullie website bezocht en spreek mijn bewondering uit voor wat jullie doen 👍. Zelf op jachthaven H79 in Amsterdam Zilveren armband en mogelijk sleutels in water laten vallen. Mogelijk dat jullie kan inschakelen ? Met vriendelijke groet Jeroen 😃”

We hebben nog tijd over en na een telefoontje besluiten we meteen naar Jeroen te rijden, Amsterdam ligt op de terugweg naar Rotterdam, we zijn er binnen een half uur.

Tijdens het spelen heeft een van de kinderen haar zilveren armband verloren en die willen ze natuurlijk graag terug.

Naast de steiger ligt een boothelling waar ik makkelijk vanaf kan lopen. Zodra ik in het water lig zwem ik naar de steiger waar Marja, de kantwacht, staat. Alle lampen gaan aan, de seinlijn gaat vast en ik stel de metaaldetector in.

De opgedoken zilveren armband

Niet veel later lig ik op de plek waar de armband moet liggen, die ligt er ook want binnen 3 minuten ben ik boven met de armband.

Daarna doen we nog een rondje sleutels, Jeroen weet niet zeker of hij ze heeft laten vallen. Wij weten het wel zeker: want ze liggen er niet!