We staan op half 10 in Hoogezand, voor het opduiken van een telefoon als we een berichtje krijgen van Derrick: zijn vader heeft zijn telefoon in het water laten vallen in Waalwijk. Een gloednieuwe iPhone 14. “Doet hij het nog wel als jullie komen?”

Nu halen we toch al een nat pak vandaag, dus deze nemen we meteen even mee. Ik regel meteen een kantwacht uit Brabant, wel zo makkelijk.

Na het duiken in Hoogezand (komt later een blog over) rijden we terug naar Rotterdam.

Flessen vullen bij Lucky Divers, hapje eten en door naar Waalwijk. Het is al donker en de mannen staan ons al op te wachten. Ik overleg met Ronald, we maken een duikplan, gooien de trap in het water en al snel lig ik er ook in.

Ze hebben de locatie gemarkeerd, slim!

Mooi zicht, kleine 2 meter en voor ik het weet lig ik op 4,5 meter diepte, een autoband, een stuk staal, links een stuk basalt met een baarsje en onder het baarsje een iPhone 14…. Hebbes!

Dat is een snelle. Ik sein naar Ronald en voor ik het weet ben ik boven, telefoon in mijn hand. We hebben een record te pakken, 1 minuut en 3 seconden.

Ladder op, telefoon aan Derrick geven, ja hij doet nog (zeiden we toch). Opruimen, foto maken en naar huis, het kan soms zo makkelijk zijn!

We hebben nog wat beelden: