Als we vandaag terugkomen uit Almere en Marja en ik elkaar gedag zeggen roep ik nog: “Tot vanavond” Het is een immers een mooie zomerse dag en dan zijn er veel mensen op het water en rond het water. We grappen nog wat en gaan naar huis.

We hebben een achterstand opgelopen met verhalen schrijven van alle recovery duiken en de boekpresentatie, dus daar ga ik even voor zitten.

Al snel worden we gebeld door Julius, eigenaar van De Roze Boot.

Een van zijn klanten is tijdens een rondvaart zijn dure zonnebril verloren in het water en hij vraagt of wij die terug kunnen vinden. De locatie is Leidschenveen-Ypenburg bij Den Haag, niet zover van Rotterdam, een kort ritje. Het is half 6 en we moeten nog wat vergunningen en toestemmingen regelen, dus we spreken af om half 7.

Als ik ter plekke kom is Marja er al, lekker op tijd. De roze boot valt ook lekker op en de plek wordt aangewezen, precies tussen wal en schip. We besluiten de boot te laten liggen, als buffer tussen de rest van het scheepvaartverkeer en de duiker.

Als ik mijn droogpak aan heb staat Marja al klaar met mijn duikset. Wat een fijne samenwerking. Nog geen 2 minuten later lig ik in het water. Ik maak de seinlijn vast en doe mijn lampen aan.

Een laatste controle en ik geef het duiker OK teken. Langzaam zak ik af naar de bodem. Net boven de bodem blijf ik hangen en begin ik mijn zoektocht naar de bril, na 2 takjes heb ik de bril al te pakken op de tast en geef Marja een seintje dat ik m heb, het lijkt me wel weer leuk om met de zonnebril op mijn gezicht boven te komen.

De reactie van de eigenaar van de bril en de overige gasten was hilarisch, dat zie je in ons filmpje: