Patrick en Sven zijn net klaar met hun duik in Amsterdam als we een WhatsApp bericht krijgen van Nathalie:

“Goedendag ik had vernomen dat jullie spullen opduiken
Ik heb een zonnebril in het water laten vallen
Bij Erkemedestrand in de haven”

We moeten even opzoeken waar dat is…

Het Erkemederstrand ligt ten oosten van de Nijkerkersluis tot aan de Nulderhoek, langs een uitloper van de randmeren, het Nuldernauw. De lengte van het gebied bedraagt circa 2,5 kilometer. Een deel van het gebied is vrij toegankelijk voor loslopende honden. In het gebied bevinden zich een jachthaven, een strandpaviljoen en een bungalowpark/camping. Het gebied dient voor zowel dag- als verblijfsrecreatie. Een deel van het strand wordt gebruikt voor evenementen. Aangrenzend aan de noordoostzijde van het Erkemederstrand wordt, in het natuurgebied het Horsterwold, een landgoed voor Scouting Nederland ontwikkeld.

Dat is in de buurt van de woonplaats van Sven. Dus Sven regelt een kantwacht en gaat toch nog een duik maken vandaag ( samen met Patrick was hij kantwacht). Hij vraagt Imion mee als kantwacht en samen gaan ze op een nieuwe missie: een zonnebril.

Eenmaal aangekomen wordt de duikset opgebouwd en ligt ook de duikboei snel in het water. Er is zelfs een beetje zicht, dat is fijn.

Dat zicht is al snel weg als Sven de bodem raakt. De bodem staat vol met waterplanten. Dat heeft voordelen: als een bril er doorheen wegzakt ligt deze goed beschut tegen stuwing van boten. Het nadeel is dat het dan wel extra moeilijk zoeken is, zoals een bekende voetballer ooit zei: ieder voordeel heeft zijn nadeel.

Sven is onder water lekker aan het stoeien met de waterplanten en na een half uurtje worstelen heef hij dan toch de zonnebril in zijn handen! Hij laat de kantwacht weten dat hij hem heeft en komt boven met de zonnebril. De stoeipartij is over, eigenaar blij en Sven en Imion kunnen na de worstelpartij in de zon nog genieten van een welverdiend biertje!