Zoals zoveel recovery duiken begint ook deze met een Whatsapp bericht:
“Hi Recovery Divers, ik heb jullie hulp nodig:
Hi there! I‘m reaching out to you because I lost a old family ring at Marineterrein while swimming… In my research how best to recover the ring myself I came across you and was wondering if your team could help me out? I’d be really grateful if you could reach out to me at your convenience! All the best, Gina”

Voor ons een bekende lokatie! Het is niet de eerste keer dat we daar duiken.

En ja, natuurlijk kunnen we helpen! Al snel is het team Sven en Patrick samengesteld. Sven heeft inmiddels al aardig wat duiken op zijn naam staan, Patrick is ook een duiker en is al vaak mee gegaan als kantwacht, ondertussen hebben we veel geoefend in onder andere het zwembad en beheerst ook hij de kunst van het zoeken onder water. Maar om te beginnen met een ring…. Ambitieus, maar nu we er toch zijn….

Wij vinden dit een van de leukste en mooiste plekken om te duiken, met een replica van een oud VOC schip op de achtergrond!

Sven is vandaag dus kantwacht en de backup van Patrick. Met zijn kennis en ervaring is Patrick al snel klaar voor de duik. Inmiddels ligt de duikboei in het water en zijn de mannen er klaar voor. Een laatste check en Patrick kan het water in. Het zonnetje schijnt en Gina kan aanwijzen waar ze de ring is verloren.

Maar de bodem ligt vol met rotzooi, van bierblikjes tot kroonkurken! Dat wordt echt zoeken, een speld in een hooiberg, een ring onder water! Maar opgeven is geen optie!

Wat een mooie ring en wat fijn dat hij weer boven water is!

Na een half uur zoeken en ploeteren komt Patrick boven met de dierbare ring van Gina! Patrick, gefeliciteerd met jouw eerste recovery, we hopen er nog heel veel samen met jou te beleven!