Net voor we in de auto stappen naar Utrecht voor de recovery van een telefoon worden we getagd in een bericht van Gerard.

Me reageren dat we kunnen helpen en dat Gerard even contact met ons kan opnemen. Net als Patrick in Utrecht onder water ligt belt Gerard, ik spreek met hem af dat we terug bellen als we klaar zijn in Utrecht. Een paar minuten later heeft Patrick de telefoon in Utrecht gevonden.

“Patrick we hebben nog een aanvraag in Maassluis, als je wilt..” voordar ik mijn zin kan afmaken komt er een volmondig “Ja!”.

Niet veel later zitten we in de auto naar Maassluis. De havenmeester is inmiddels al op de hoogte en we hebben een toestemming om te duiken. Ik door er zelf al een keer en toen was het zicht slecht! Daar lees je meer over in dit verhaal.

Als we aankomen rijden zit de familie ons al op te wachten. Voordat we het weten krijgen we kibbeling aangeboden, maar Patrick is niet te houden, hij wil duiken! Gerard vertelt dat hij de avond ervoor zijn telefoon is verloren, hij viel zo uit zijn broekzak tijdens een toilettaire stop.

Als we naar de kademuur kijken lijkt het of we zicht hebben, dat is gunstig! Al weten we nooit hoe het dieper op de bodem is. Binnen enkele minuten is de duikset opgebouwd en heeft Patrick zijn droogpak aan.

We hebben een plan, een kantwacht, een duiker en een telefoon om op te duiken, wij zijn er klaar voor! Met een commandosprong ligt Patrick al snel in het water. We klikken de seinlijn vast en ik krijg nog een “ok” teken van Patrick. Met een flinke sis loopt zijn wing leeg en zie ik hem naar de bodem afzakken. Na circa 3 meter zie ik Patrick niet meer.

We communiceren via de seinlijn, zoals we dat altijd doen en met een beetje zicht moet Patrick de telefoon redelijk snel kunnen vinden. Kleine correctie: redelijk snel is super snel. Binnen een minuut krijg ik al een seintje dat Patrick de telefoon in zijn handen heeft!

Niet veel later kunnen we de telefoon weer terug geven aan Gerard. Tijdens het afbouwen maken we nog een praatje en geven we tips over hoe hij de telefoon moet drogen. Na een flesje koud water nemen we afscheid, op naar een volgend avontuur!