De vrijwilligers van Recovery Divers duiken al een tijdje, sommige duiken al meer dan de helft van hun leven, wij vonden het leuk om eens wat getallen voor je op een rijtje te zetten.

Wist je dat wij:

Meestal duiken met 2000 liter lucht op ons rug, bij een gemiddeld gebruik op 3 meter diep kunnen we 2 uur onder blijven zonder onze reserves te gebruiken

Onze uitrusting ca 30-40 kilo weegt, ja die nemen we allemaal mee naar beneden en nee in het water ben je niet gewichtloos.

Er verschillende metaaldetectors zijn voor verschillende doelen onder water, wij kiezen de metaaldetector die het beste past bij de omstandigheden, meestal nemen wij er 2 mee onder water

De 10 leden van Recovery Divers vrijwilligers zijn die altijd klaar staan!

Zijn ontstaan uit 2 duikteams die precies hetzelfde deden, samen ben je sterk(er)

In onze duikfles niet alleen zuurstof zit, maar perslucht, de lucht die we allemaal inademen met 21% zuurstof, wel op een druk van 200 bar!

We op het moment van schrijven meer dan 480 duiken hebben gemaakt en 453 objecten hebben teruggevonden

Voor een recovery duik ca 8 telefoontjes plegen, niet alleen om een buddy of kantwacht te regelen, maar ook om toestemmingen en vergunningen te regelen!

Op 5 socialmedia kanalen te vinden zijn: YouTube, Reddit, Instagram, Facebook en TikTok

Minimaal 100 kilo aan apparatuur en hulpmiddelen in de auto ligt als we naar een recovery gaan

Een zicht onder water hebben van 0 cm is, wij moeten onder water naast het object ook onze eigen apparatuur kunnen vinden, zonder te kijken!

Ook nog eens 4-6 kilo lood bij zich heeft om op de bodem te komen

Heel vaak oefenen in het zwembad om alle mogelijke (nood)situaties in een gecontroleerde omgeving een keer meegemaakt te hebben, we liggen minimaal 2 keer per maand in het zwembad!

De meeste recoverys uitvoeren op ca 3 meter, maar de meeste van ons tot 30 meter kunnen en mogen

10-tallen handsignalen hebben om onderling onder- en boven water te communiceren

Laatst een filmpje hadden met meer dan 30.000 views op Dumpert!