Om 18:50 krijgen we een aanvraag van Karim, hij heeft zijn telefoon in het water laten vallen in Amsterdam. Vlakbij Brouwerij ‘t IJ – Proeflokaal de Molen. De Saoediër verblijft in het Leonardo Hotel in Amsterdam en vliegt de volgende dag weer terug.

Na wat telefoontjes gaat de aanvraag in de groepsapp van onze duikers en kantwachten. Jasper, een van onze duikers, staat zelfs met zijn telefoon onder de douche en reageert al snel. Terwijl hij zich aankleedt regelt hij een kantwacht en om iets voor 21:00 komen ze aan op locatie in Amsterdam.

Karim staat Jasper en Dave al op te wachten. Het water in en uit kan niet op de locatie waar de telefoon verloren is door de schuine kade, dus wordt er een nieuw plan gemaakt. Jasper gaat verderop het water in en zal een stukje moeten zwemmen. Terwijl Dave de duikset opbouwt kleedt Jasper zicht om. Binnen de kortste keren zijn de mannen er weer klaar voor.

De boei ligt al in het water, de seinlijn zit vast, tijd om te gaan zoeken naar de verloren telefoon.

Zodra Jasper naar de bodem zakt ziet hij de telefoon al liggen, dat is wel een hele snelle recovery! Zodra we de telefoon terug geven aan Karim wordt hij al gebeld: hij werd waarschijnlijk gemist!

Weer een werkende telefoon uit het water, Karim blij, wij blij, op naar het volgende avontuur.