We zijn net terug van een duik in Diemen als we een bericht krijgen via de website om 22:30 van Gerald: “Telefoon in water gevallen, ligt vlak bij de kant, bij punt van boot. Nieuwe Vecht/ Vondelkade.”

Dit is net iets te weinig informatie, dus we bellen even met Gerald. Hij heeft de berichtgeving gezien van de telefoon die Henry, een van onze vrijwilligers, heeft opgedoken. Dit bericht was op onze website te lezen maar ook in de Stentor.

We krijgen net een annulering van een andere recovery terwijl we met Gerald aan het bellen zijn, dus we kunnen de volgende ochtend de telefoon al meteen uit het water toveren!

De wekker staat om 5:30 want ik heb met Marja afgesproken om 6:30 bij Lucky Divers. Vanaf daar vertrekken we met goede moed en het zonnetje in het gezicht naar Zwolle. Volgens traditie stoppen we onderweg voor een kop koffie en wat lekkers, anders gaat het, op dit soort tijdstippen, wel heel erg op werken lijken. De koffie laten we staan, die was dit keer niet lekker.

Na wat vertraging staan we om 08:30 uur in Zwolle aan de Vondelkade. Gerald vertelt, tijdens een lekkere kop koffie, dat tijdens het vastleggen van het bootje de telefoon in het water is gevallen.

Gelukkig hebben we standaard de metaaldetectoren in de auto liggen, dus dat komt goed. De koffie is op, tijd om te gaan doen waar we goed in zijn! Binnen de kortste keren staat de trap tegen de kade en ligt de boei in het water. De duikset is opgebouwd en Marja ligt al snel in het water. De seinlijn zit vast, de lampen staan aan, het is tijd om de telefoon naar boven te halen.

Met een sis loopt het trimvest leeg en zie ik Marja naar de bodem zakken. Niet veel later krijg ik het teken: attentie. Ik geef een teken terug: 1 ruk en dat wordt beantwoord met 2 rukken: telefoon gevonden.

Voordat ik de camera goed kan aanzetten op mijn telefoon is Marja alweer boven met de telefoon van Suus. “Hij werkt nog” is het eerste dat zij roept. We geven haar de tip om deze meteen uit te zetten (dat wordt nog even afkicken) en in de door ons gegeven ziplock te doen (deze is voorzien van silica gel zodat de telefoon goed kan drogen).

We praten in de tuin van Gerald en Ina nog even na en rijden weer terug naar Rotterdam. Een mooie ochtend, mooie mensen en een mooie recovery, onze dag kan niet meer stuk!