Het is vrijdagavond 23:00 als we een bericht krijgen van Jelle: “Hi Recovery Divers, ik heb jullie hulp nodig. Mijn vriendin haar mobiel gleed vanavond tijdens het genieten van de avond zon de Thorbeckegracht van Zwolle in. We hebben zelf geprobeerd te duiken, magneetvissen geprobeerd, maar zonder resultaat.

Na googlen vonden we jullie gave initiatief en ik vraag me af of jullie ruimte hebben om ons te helpen! Het gaat om een iPhone 13 pro max, maar vooral de inhoud van deze mobiel hebben we graag weer, tja, boven water… 😅

Met vriendelijke groet,
Jelle”

We appen heen en weer over onder andere de locatie en regelen een duiker voor Jelle en zijn vriendin.

Nog geen 24 uur later staat Henry langs de waterkant in Zwolle. Het is mooi weer, dus er zijn genoeg omstanders die even een kijkje komen nemen.

Voor ze het weten ligt Henry in het water. Metaaldetector bij zich, lamp aan, het zicht is redelijk, totdat hij de bodem aanraakt.

De eerste telefoon die Henry vindt is een teleurstelling voor Jelle en zijn vriendin, het is de verkeerde. Het is niet de eerste keer dat we meerdere telefoons vinden op dezelfde locatie en ook niet de laatste keer.

Niet veel later komt Henry boven met de juiste telefoon. We worden zelfs nog verwend met een ijsje!

Wil je de reactie zien? Bekijk dan even onderstaande filmpje: