We duiken in heel Nederland. Zo doken we ook al eerder in Amersfoort, toen voor een trouwring.

We rijden net weg van een succesvolle recovery in Leiden als we een email ontvangen:

“Goedemorgen,
Ik woon op een woonark in Amersfoort en heb eergisteren mijn iPhone tussen wal en schip laten vallen. Heel vervelend natuurlijk. Wellicht dat jullie kunnen helpen? Ik zou heel blij zijn als ik mijn telefoon en vooral mijn foto’s weer terug heb. Ik hoor graag van jullie!
Groeten, Joost”

We bellen meteen met Joost. We duiken altijd met toestemming en/of vergunning, dus moeten we wat meer informatie hebben. De havenmeester hoeven we niet te bellen, want dat is Joost zelf, hoe handig.

We spreken af om half 12, we duiken al een aantal dagen en de flessen zijn leeg. Die gaan we eerst vullen in Rotterdam bij Lucky Divers.

Als de flessen vol zitten rijden we naar Amersfoort. Een mooi ritje met typische Nederlandse luchten, van stapelwolken tot donderwolken en van zon in je gezicht tot de ruitenwissers aan.

Bij aankomst is het droog. Joost kan de exacte plek aanwijzen. Hij heeft al geprobeerd met een schepnet te zoeken, een magneet, etc. Dat is dus niet gelukt! Dit moet een makkie worden!

Niet veel later lig ik tussen de kade en de woonboot in. Het is er ongeveer 3 meter diep en ik laat het lucht uit mijn vest ontsnappen. Mijn duikhorloge geeft 3 meter diepte aan en ondertussen voel ik met vinnen de bodem: “touch down”

De lamp op mijn hoofd staat al aan en mijn handlamp zet ik ook aan. Ik heb ongeveer een halve meter zicht en zie links van mij de telefoon al liggen: die is te makkelijk!

Niet veel later ben ik boven met de telefoon. Joost moet de actie helaas missen want hij moet even een brug openen, zal je altijd zien.