Appje…… Ik heb gehoord dat jullie ook magneten terug kunnen vinden, klopt dat?

Tuurlijk, kunnen we, meestal, tenzij het een (drukke) vaarroute is, er (heel) veel stroming is, etc, want het moet natuurlijk wel veilig zijn…

Toen was het even stil…. “Ik bel je wel even” was het antwoord.

Je kan het natuurlijk al raden: vaarroute en veel stroming.

Overleg over datum en tijdstip: dit stuk heeft een kentering: in en uitstromend water, als we er precies tussenin zitten is het water een stuk rustiger.

Dus vrijdagavond 19:00 stonden er 2 duikers en een kantwacht paraat, want om 19:10 was de kentering. Boeien erin, melding gemaakt bij de autoriteiten en het water in, gelukkig hebben we altijd een trap bij ons, want anders waren we er niet in gekomen, trappetje af en vinnen aan.

Tekst gaat verder onder het beeld

Het water in

Het duikplan is simpel: Jerry kantwacht, Dave gaat duiken en Jochem standby in het water.

Tekst gaat verder onder het beeld

“Onze” kantwacht Jerry, 100% vertrouwen!

Door alle stroming 0 zicht, dat is altijd een extra uitdaging, zelfs lampen komen er niet doorheen. Na 5 minuten komt Dave boven met de magneet….. En nog iets in zijn handen… Tijdens het zoeken van de magneet is hij een wapen tegen gekomen.

Tekst gaat verder onder het beeld

Dave en Jochem met de magneet

Nu hebben we wel vaker bijvondsten, maar dit is wel een bijzondere. Gelukkig hebben we goede contacten met de instanties, we waren net droog achter onze oren toen de eerste auto van de politie al arriveerde.

Het veilig stellen gebeurt in Rotterdam door een hondengeleider, deze heeft het wapen meegenomen voor verder onderzoek.

Wij danken Politie Rotterdam voor het snelle handelen!