Zondagmiddag, ik zit nog een beetje uit te buiken van het late ontbijt, want we konden een keer uitslapen.

Telefoon: Robert. Robert ken ik van magneetvissen en metaaldetectie, nu komt het water hier met bakken uit de hemel gevallen, dus hij zal vast niet bellen of ik zin heb om mee te gaan zoeken.

“Kan jij een magneet van mijn neef uit het water halen? We hebben al van alles geprobeerd, zelfs de auto heeft er al voor gestaan…”

Locatie: Kalkhaven in Dordrecht. Dat betekent vergunningen en toestemmingen regelen! Gelukkig kennen de autoriteiten ons, dus dat was zo geregeld, binnen 10 minuten hadden we een toestemming om 16 uur het water in te gaan.

Eigenlijk zou ik vandaag wat oefeningen gaan doen in het zwembad, maar he, wat is er nou leuker dan mensen helpen?

Om 15 uur zit ik in de auto, onderweg naar Dordrecht, half uurtje rijden, half uurtje opbouwen en dan duiken, mooie planning.

Bij aankomst komt het nog steeds met bakken naar beneden. Robert en zijn neef staan mij al op te wachten. Het touw zit nog aan de magneet, dus dat is een mazzeltje. Je voelt een “maar” aankomen, die was er ook, het trappetje aan de kade is nauwelijks te gebruiken door zijn slechte toestand en het missen van een reling, dus dat wordt springen!

Springen in de haven heb ik een hekel aan, je weet nooit wat er onder je ligt. Dus eerst met een peillood de diepte gemeten (3,5 – 4 meter) en gevoeld of er objecten in de weg liggen, veiligheid voorop!

Snel mijn droogpak aan, dan blijf ik tijdens de bui in ieder geval droog. Setje opbouwen en het water in.

Ik zwem naar het touw, zet mijn lamp aan en laat langzaam de lucht uit mijn trimvest ontsnappen. Het zicht valt mee de eerste 2 meter, maar daarna is het weg. Ik volg het touw tot aan de magneet, mooi U-profiel, daar zit hij precies tussen. Na een beetje wrikken krijg ik de magneet gekanteld over mijn hand en los.

Nu langzaam opstijgen, in een rechte lijn naar boven. De mannen staan te filmen en zijn stom verbaasd. Ik hoor Robert roepen: 1 minuut 35!! Dat was een snelle.

We bellen de havendienst dat we het water uit zijn, omkleden en voor ik het weet zitten we weer in de auto, verder genieten van de zondag!

Zit jouw magneet vast onder water of ben je iets kwijt in het water? Onze vrijwilligers helpen je graag!

Magneet vast? Neem.even contact met ons op, we helpen je graag!