Zoals zoveel verhalen, begint ook deze met een WhatsApp bericht via onze website:
“Hoi! Ik heb een telefoon in de gracht laten vallen in Amsterdam en vroeg me af of jullie kunnen helpen. Hoor het graag, groet Sam.”

Natuurlijk helpen we Sam graag. We appen wat heen en weer over de locatie en krijgen zelfs een foto, hij weet precies waar hij de iPhone in de Prinsengracht is gevallen.

Hier moet de telefoon liggen, zo van de kade gevallen in het water

We regelen een vergunning bij de gemeente en ondertussen wordt de vraag gesteld in de groepsapp van Recovery Divers: “Wie kan er vanavond duiken?”

Al snel gaan de digitale handen van Marja en Stefan omhoog. Stefan haalt Marja op in Rotterdam en voor ze het weten staan ze in Amsterdam. Stefan is nog niet een heel bekend gezicht voor de meeste lezers. Helaas heeft Stefan nog meerhobby’s, een vriendin, moet er gewerkt worden en heeft hij daardoor heel vaak geen tijd. Nu wel en Marja en Stefan besluiten dat Stefan maar weer eens het water in moet.

Het is inmiddels 22:30 als alles klaar staat en Stefan via de trap het water in gaat. Springen is eigenlijk leuker, maar we springen niet in de Amsterdamse grachten, deze liggen vol met onder andere fietsen en veiligheid staat voorop. Dus het water in, vinnen aan, lamp aan en Marja geeft de seinlijn aan.

Al snel is Stefan “koppie onder” en nog sneller is Stefan ook weer boven: met een werkende iPhone in zijn handen.

Meteen heeft de werkende telefoon weer verbinding met het netwerk en stromen de berichten binnen. Stefan heeft zelfs nog een fiets gevonden, of die er uit komt? Bekijk het filmpje maar: