Het is de nacht van donderdag op vrijdag als we een bericht krijgen op de WhatsApp van Djinn om 00:58:

“Hi Recovery Divers, ik heb jullie hulp nodig: goedenacht, helaas is mijn telefoon uit mijn broekzak gevallen toen ik op het terras van de woonboot zat.
De telefoon glipte uit mijn zak terwijl ik op de stoel zat en viel ongelukkig tussen een gleuf die tussen het dek en de woning zelf zit.
Het water is helaas te diep om zelf proberen na te duiken hoe wanhopig ik me nu ook voel. Web WhatsApp werkt nog wel waarbij ik nu contact met jullie opneem. Ik weet echter wel precies waar de telefoon zit en moet al mijn hoop op jullie zetten. Het gaat om een Iphone 12 met een wit hoesje die waterdicht is maar ik weet niet voor hoelang meer.
Ik woon op het Jaagpad in Amsterdam. Als jullie dit lezen kunnen jullie mij appen op dit nummer, maar als dat niet meer werkt kunnen jullie ook mijn vriendin bereiken op nummer XXXXXX. Alvast bedankt voor de mogelijkheden”

We zijn nog wakker en reageren meteen. We hebben de volgende ochtend al 2 duiken staan in Amsterdam, die doen Jochem en Marja. Marja moet ’s middags weer werken, dus die gaat na 2 duiken terug naar Rotterdam en Dave sluit bij Jochem aan.

Omdat Jochem al 2 duiken heeft gemaakt gaat Dave deze duik doen. We moeten een klein stukje lopen met de spullen.

Terwijl Dave zijn droogpak aantrekt gaat de boei in het water en wordt de seinlijn klaar gelegd. Niet veel later staat Dave al in het water. Zicht hebben we niet onder water, dus we hangen op de plek waar de telefoon het water in gegleden is een hele sterke lamp, zo kan Dave zich oriënteren.

Zodra Dave naar de bodem zakt is het wachten. Djinn is gespannen: of we hem wel vinden, of hij het nog doet….

Dan komen er 2 rukjes via het touw: Dave heeft de telefoon gevonden: de reactie van Djinn is verbaasd. Binnen 2 minuten zijn telefoon boven en hij begint meteen te trillen omdat hij allemaal berichtjes binnen krijgt