We zitten in de auto, onderweg naar een recovery voor Serge als we een email krijgen van Miles:

“Automatische Seiko horloge tijdens het zwemmen bij Marineterrein, Amsterdam in het water gevallen. Al geprobeerd met een magneet maar helaas geen succes. Diepte is volgens mij 3/4 meter.
Gr Miles”

Vanuit Vinkeveen en Wilnis, daar is de volgende duik (lees je hier meer over) is het niet zo ver naar Amsterdam. We spreken om 16:15 uur af op een iconische plek in Amsterdam: Buitenzwembad Marineterrein. Tussen Nemo en het Scheepvaartmuseum.

We zijn er al iets eerder en weten de exacte plek, dus bouwen we vast ons setje op en maken we alles klaar voor de duik. Precies op tijd komt Miles aangelopen. “Ja, hier, bij de trap”

Ik zet mijn lampen aan, controleer de seinlijn en laat het lucht uit mijn inflator lopen. Binnen een paar seconde hang ik boven de bodem. Het zicht is minimaal. Uit een eerdere duik weten we dat er veel bierdopjes liggen, maar deze zijn al weg door de magneet, super handig!

Ik begin met zoeken met de metaaldetector. Al snel hanger er een damesslipje aan de schotel, ik moet even lachen. Daarna tik ik tegen een leeg bierflesje aan. En dan een harde piep in mijn oren, dat moet iets op de bodem zijn. Ik voel met mijn hand onder de schotel en heb het horloge al te pakken, deze ging wat sneller dan de vorige zoektocht.

Ik klik mijn metaaldetector vast aan mijn wing zodat ik mijn handen vrij heb. Dat is wat makkelijker opstijgen. Ondertussen heb ik Tommy, de kantwacht, al een seintje gegeven dat ik weer naar boven kom. Miles is sprakeloos, leuk om te zien.

Een mooie en korte recovery. Wij kunnen richting Rotterdam, naar Lucky Divers, de fles bijvullen. Daarna nog een duikje, daar vertellen we je morgen meer over. Kijk je mee naar de reactie van Miles?