Vanochtend lagen we al in het water in Amsterdam, nu konden we bijna meteen door naar Rotterdam, een thuiswedstrijd.

De aanvraag begon met een email: “Onze zoon is vannacht zijn telefoon in de Bergse Achterplas Hillegersberg, Rotterdam verloren. Ik hoor straks waar precies. Kunnen jullie die, een dag later, nog vinden?”

Geen probleem. Zo staan we (Jasper en Jochem) om 4 uur bij de haven. We moeten namelijk eerst nog een stukje varen.

Zoonlief heeft tijdens een wilde avond zijn iPhone X verloren bij een eilandje in de Bergse Achterplas. Jasper gaat deze duik doen, hij heeft er zin in, want voor ik het weet ligt alles al in de boot.

De mannen peddelen naar het eiland en ook daar is alles zo uit de boot. Setje is al opgebouwd, dus we zijn zo klaar. Duikboeien erin, Jasper aan de seinlijn en het water in. Om zo min mogelijk stof te maken gaat Jasper eerst op zicht zoeken, het water is best helder.

Jasper in zijn natuurlijke habitat!

We maken onze bekende zoekslagen, maar geen telefoon. Ondertussen hoor ik de heren praten over de telefoon en wat er die avond is gebeurd. Ik vang op dat ze de telefoon gezocht hebben door met een peddel in het water te prikken, dat verandert het verhaal, grote kans dat ze m de bodem in hebben gedrukt!

Dus 2x 2 rukken aan de seinlijn en Jasper komt naar boven. We overleggen even, nieuwe zoekslagen, nu met metaaldetector.

Dat hadden we eerder moeten doen, binnen 3 minuten is de telefoon eruit. Mannen blij, Jasper blij en de kantwacht blij.

Mooi kort avontuur, op naar de volgende.