We hadden vandaag een mooie dag, in de ochtend 2 duikjes gemaakt in Vinkenveen met Dave. Ik was net thuis, moe maar voldaan.

Telefoon: onbekend nummer, dus meestal betekent dat we iemand kunnen helpen. De havenmeester van Haarlemsche Jachtclub. Hij bukt voorover aan de steiger en zijn telefoon glijdt uit zijn binnenzak, precies tussen de steiger en de boot.

Natuurlijk komen we helpen! Een half uur later zitten Jerry (kantwacht) en ik in de auto, ritje van een klein uurtje naar Haarlem, zo ook nu zien we niets van het centrum, meteen door naar de haven.

Aangekomen is de lokatie al snel duidelijk, toestemming van de havenmeester hebben we al, dus wetsuit aan, fles op de rug, signaal lijn om en het water in.

Ik laat me zakken, 2 meter diep zei de havenmeester: dat klopt, dat is al fijn, het zicht: 0 cm, op precies te zijn 0,0!

Op mijn knieën, voorover met mijn handen op de bodem, bij de eerste zwaai heb ik de telefoon al in mijn handen, 1,5 meter van de plek van in het water gaan. 2 korte rukjes aan de lijn, zodat de kantwacht weet dat ik m heb, beetje lucht in mijn vest en naar boven.

Wat heerlijk: een omkleed ruimte, douches en een warme bak koffie. We hebben nog gezellig nagepraat, ingeladen en weer terug naar Rotterdam.

Totale reistijd: 2 uur

Totale gewicht aan apparatuur en uitrusting: 45 kilo

Koffie: 2 voor Jerry en 1 voor mij

Gelukkige havenmeester: 1

Duiktijd: 1 minuut (dit is wel een record)

Op naar de volgende! Kunnen wij je ook helpen? Neem dan even contact met ons op!

Hieronder het filmpje als ik boven kom!