We hebben een drukke dag vandaag, we zijn onderweg naar Monnickendam en hebben daarna nog een duik voor Bine als Max belt. Ook hij heeft zijn net nieuwe iPhone 14 zwemles gegeven.

Tijdens het instappen zwaait hij en geeft hij ondertussen zijn telefoon een slinger. Niet veel later belt hij ons met de telefoon van een vriendin: Naomi.

Na de duik van Bine rijden we door naar de Entrepothaven. Max en zijn vrienden staan ons al op te wachten, wat een gezelligheid! Wij zitten er ook lekker in, dus het wordt alleen maar gezelliger!

Binnen de kortste keren vertelt Max dat hij eigenlijk hoop dat hij het niet meer doet, want hij wil de iPhone 15 😉! We kunnen hem dan al vertellen: die doet het nog!

Max wijst de plek aan waar de telefoon ongeveer moet liggen, hij ging er met een slinger in dus het zoekgebied is wat groter. De diepte is ongeveer 4 meter, en soms is er een beetje zicht. We hebben al vaker hier gedoken. Niet aan de kade, maar in het midden van de haven, dat verhaal lees je hier.

Als ik klaar sta voor de duik controleert Marja nog een keer de uitrusting en maken daarna de seinlijn vast. Met een commando sprong lig ik zo in het water. Dit is duik 3 van de 4 geplande duiken en het blijft speciaal en bijzonder om te mogen duiken op deze plekken.

De zon begint al te zakken maar er komt nog veel licht door het relatief heldere water. Ik heb tussen de 30 en 50 centimeter zicht, dat is vandaag voor het eerst. Langzaam beweeg ik net boven de bodem, ik wil zo mogelijk stof doen opwaaien.

Via een fiets, autoband en winkelwagen kom ik in het gebied waar de telefoon moet liggen. Een mooi signaal van de metaaldetector en door het aantikken gaat het scherm aan: hebbes!

Niet veel later ben ik boven, ik heb Marja al een seintje gegeven en Max is stomverbaasd dat we de telefoon nu al hebben….